TOIMITUSJOHTAJA ONGELMISSA SOPIMUKSISSA

Toimitusjohtaja! Montako kertaa urallasi olet ollut ”ongelmissa” toisen yrityksen kanssa sopimusasioista?

Todella hyvin olet hoitanut pestisi taikka et oikeasti edes ollut bisneksissä mukana jollet ole kertaakaan ollut hankauksessa jostain sopimuksesta toisen yrityksen edustajan kanssa.

Sopimusjuridiikka on melkoista taidetta ja siihen tarvitaan ammattilainen tekemään sopimuksia. Sopimuksessa olisi syytä olla aina kaikki mahdolliset tilanteet huomioituna etukäteen ja molempien osapuolien tulisi ymmärtää, mitä sovitaan. Parasta olisi, jos kyseistä sopimusta ei tarvitsisi myöhemmin katsoa edes vaan kaikki sovittu toimisi kuten on sovittu.

Mutta kun ei aina toimi.

Harva toimitusjohtaja on juristi. Harva toimitusjohtaja on talousammattilainen. Harva toimitusjohtaja on some-guru. Harva toimitusjohtaja on HR-ammattilainen. Toimitusjohtaja on johtamisen ammattilainen. Ainakin pitäisi olla ja tällöin on tärkeintä varmistaa, että jokaisella osa-alueella tehdään asiat laadukkaasti ja yhtiön kannalta tehokkaasti sekä juridisesti oikein.

Tiedätkö kuinka usein yritykset ovat oikeudessa riitelemässä esimerkiksi laittomista työntekijöiden irtisanomisista? Vastaus on ”usein”. Ja tällöin kyseessä on aina toimitusjohtajan hölmö päätös ja/tai huonosti tehty työsopimus.

Tiedätkö kuinka usein yritykset riitelevät oikeudessa takuuasioista? Vastaus on ”usein”. Ja tällöinkin vastuu molemmilla osapuolilla on toimitusjohtajalle viime kädessä, vaikka olisi valtuuttanut asian toiselle henkilölle.

Johdattelevasti toki olen kirjoittanut näitä kysymyksiä edellä, kun kysyn, miten näiltä asiaongelmilta voisi välttyä? Vastaus löytyy juridiikan osaamisesta ja asenteesta. Kun sinulla toimitusjohtaja on yhtiössäsi juristi, joka osaa asiansa taikka olet ulkoistanut kaiken sopimusjuridiikan ulkopuoliselle kumppanille, et ole enää juurikaan juridisissa solmuissa asiakkaiden ja/tai yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lähes kaiken voi ulkoistaa management-puolella, muttet johtamista. Taloushallinto, hr, myynti, markkinointi, asiakaspalvelu, juridiikka ja tuotekehitys esimerkkeinä ovat hyviä ulkoistuskohteita. Kaikissa näissä osa-alueissa toimivat alansa ammattilaiset, joten sinun ei tarvitse olla sitä, mutta edelleen johtamisessa sinulta odotetaan sitä. Management varsinkin tulee olla hallussasi, mutta huonolla leadership-taidoillasi ei niinkään ole merkitystä, jos olet ulkoistanut kaiken. Toki melko mahdoton toteuttaa, mutta teoriassa näin.

Toimitusjohtaja! Oletko vielä valmis riskeeraamaan yhtiösi omistajien rahoja tekemällä sopimuksia ilman, ettei juristisi ole tarkistanut niitä? Toki voit tehdä näin tehdä, jos omistat itse yhtiösi kokonaan, mutta siltikin suosittelen, että käytä juristia, sillä se on halvinta pitkässä juoksussa.

Hannu Mänty

InHunt Law:n hallituksen puheenjohtaja