Kilpailukiellot ovat syvältä!

Urheilussa ymmärrän hyvin tilanteen, kun dopingista jää kiinni ja saa kilpailukiellon. Tällöin on rikottu pelisääntöjä ja usein aika räikeästi sekä tietoisesti.

Mutta itse asiaan. Työelämässä nykyään tehdään työsopimuksiin kilpailukieltolausekkeita jopa perusmyyjien kohdalla. Toki myyjät ovat elintärkeitä kaikille busineksille, mutta tässä kohtaa työnantajat ovat näiltä osin menneet harmaan alueen ylitse todella reilusti.

Busineksissa kilpailu on aina loistava asia ja mielestäni jopa pakollista sekä tervetullutta. Tällöin kilpailijat joutuvat parantamaan jatkuvasti omia tuotteitaan ja palveluita sekä asiakkaat saavat todennäköisesti hyvää palvelua ja oikeilla hinnoilla. Kilpailu pitää tästä huolen. Mutta miksi sitten yritys tekee työntekijöille työsopimuksiin kilpailukieltolausekkeita?

Hahmotan ainakin neljä asiaa, miksi?

Pelko, osaamattomuus laista, tapa ja asenne. Varmasti on muitakin motiiveja yrityksellä ja/tai yrittäjällä jarruttaa työntekijää lähtemästä pois.

Pelko, että minun työntekijäni perustavat kilpailevan yrityksen on monesti taustalla ja varmasti ihan aiheellinenkin monessa tilanteessa. Mutta ei se ole reilua laittaa sopimukseen kilpailukieltoa jokaiselle työntekijälle. Oikeastaan minusta ei ole reilua laittaa koskaan sitä työsopimukseen, jollei ole osakkaana yhtiössä.

Tiedän monia toimitusjohtajia, jotka eivät osaa juridisesti työlainsäädäntöä pätkääkään saatikka työsopimuksen tekoa. Tällöin he kopioivat jostain kavereiden sopimuksista kilpailukieltoja sekä hieman soveltavat niiden sanamuotoja, saaden monesti hämmennystä aikaan allekirjoitushetkillä ja ennen sitä. Monelle kilpailukiellon lisääminen työsopimukseen on myös tapa, koska näin on totuttu tekemään heidän omissa johtajasopimuksissaan ja nyt siis myös kaikkiin muihinkin sopimuksiin se pitää saada, kun on tapana.

Huolestuttavin piirre minusta on tapa, jolla johtaja käsittelee ihmisiä. Heidät pitää sitoa sopimuksilla työsuhteeseen pelon kautta, etteivät he uskalla lähteä pois ja jatkaa samalla alalla. Pelkureiden asenne ja jopa tuomittavaa, sillä sopimukset ovat usein ja lähes aina laittomia.

Työmarkkinat tarvitsevat tästä kilpailukieltojen maailmasta lisää informaatiota. Mitä saa rajoittaa ja mitä ei? Toki tätä tietoa on olemassa, mutta sitä ei aivan helposti löydä yksiselitteisesti markkinoilta ja siksi haluankin, että meiltä jatkossa saa analysointia sopimuksiin sekä yrityksille että työntekijöille.

Urheilussa saa rikkomuksesta kilpailukiellon. Busineksessa saa etukäteen kilpailukiellon, mutta väärästä kiellosta ei saa sanktiota. Pitäisikö saada?